VERDENS STØRSTE STØTTEERKLÆRING TIL VAN AERT

Swapfiets og hollandsk YouTube-kanal står - bogstaveligt talt - bag verdens største støtteerklæring til Jonas Vingegaards holdkammerat hos Jumbo-Visma, Wout van Aert 

TDFETAPPE02-0216.jpg
  • jpg

Gausson (FR), 27.04.2021 – Kan man måle størrelsen på fanstøtte? Ja da, lyder svaret fra de hollandske YouTubere ‘Tour de Tietema’, som har fundet en unik måde at hylde og støtte deres favorit-rytter på i årets Tour de France - og tilmed har det kastet en verdensrekord af sig undervejs.

Med hjælp fra Swapfiets, verdens første udbyder af cykler på abonnement, har Tietemas tre Youtubere skabt verdens største maleri på lærred som en hyldest til den belgiske stjerne Wout van Aert, som repræsenterer Team Jumbo-Visma.

Lærredet med billedet af Van Aert er enorme 1689 m2, eller hvad der svarer til størrelsen på 2,5 fodboldbaner. Dermed overgår den tidligere rekord (1595 m2), som blev sat af den britiske kunstner Sacha Jafri i Dubai i 2020.

Bas Tietema, grundlægger af Tour de Tietema, siger: “Vores rejse startede med en række udfordringer under Tour de France i 2019, og sidste år oplevede vi enorm succes med en sang, vi skrev om Wout van Aert. Da vi brainstormede til dette års Tour, kom vi frem til, at vores hyldest skulle være en verdensrekord. Så vi kiggede verdensrekorder igennem og fandt frem til, at vi ville lave verdens største kunstværk malet på lærred.” 

Lærredet er blevet til i byen Gausson i det vestlige Frankrig og er placeret ved siden af ruten, hvor Tour-feltet passerer (146,9 km) på søndagens (27. juni) anden etape. Tietema-drengene håber, at kunstværket vil give 26-årige van Aert, dobbelt etapevinder fra Tour de France 2020, et kæmpe moralsk boost.

Det ambitiøse kunstværk tog tre dage at skabe, og arbejdet blev muliggjort af Swapfiets, som leverede både arbejdskraft og materialer. Swapfiets’ cykler er kendetegnede ved deres blå fordæk. I år har Swapfiets indgået et partnerskab med netop Team Jumbo-Visma, som kører udvalgte etaper i Tour de France med et innovativt blå fordæk, der ligner Swapfiets’ kendetegn.

Marc de Vries, CEO i Swapfiets, siger: “Vi var med det samme vilde med Tour de Tietemas idé, og derfor er vi både glade for og stolte over, at vi har kunne hjælpe med at føre den ud i livet, særligt fordi det er en hyldest til vores partner, Team Jumbo-Visma. Det er også sjovt, at vi nu bliver en del af en tradition med fan-kunst under Tour de France, og forhåbentlig vil det give Wout et stort rygstød.”

# # #

TDFETAPPE02-0254901.jpg
  • jpg
TDFETAPPE02-0214.jpg
  • jpg
TDFETAPPE02-0218.jpg
  • jpg
TDFETAPPE02-0254781.jpg
  • jpg

Swapfiets X Tour de Tietema

Om kunstværket

Det rekordstore kunstværk har en størrelse på 1689 m2 og er skabt med miljøvenlig maling. Alle dele, der er brugt i forbindelse med skabelsen af kunstværket, bliver genanvendt. Kunstværket er skabt i byen Gausson, direkte på Tour-ruten (kilometer 146,9), hvor feltet passerer under anden etape af årets Tour de France. Koordinaterne for kunstværket er: 48.310531919736356, -2.7588469186789784. Eller find det via  what3words: https://w3w.co/playground.lantern.angle

Fotomateriale til brug for redaktionel omtale er tilgængeligt via https://bit.ly/tdt21-record

Om Tour de Tietema

Tour de Tietema er en populær hollandsk YouTube-kanal startet af Bas Tietema. Kanalen voksede markant under 2019-udgaven af Tour de France, da Bas Tietema rejste rundt i Frankrig sammen med Josse Wester og Devin van der Wiel for at gennemføre forskellige udfordringer. Et nyt koncept havde set dagens lys, og herfra udviklede det sig til en YouTube-kanal med næsten 100.000 abonnenter.

Om Swapfiets

Swapfiets er verdens første ‘bicycle as a service’-virksomhed. Swapfiets er grundlagt i 2014 i Holland og har siden udviklet sig til at være den førende udbyder af mikromobilitet i Europa med næsten 220.000 medlemmer i Holland, Tyskland, Belgien, Danmark, Italien og Storbritannien. I foråret 2021 har Swapfiets udvidet sin forretning til også at omfatte Spanien (Barcelona), Østrig (Wien) og Lyon, Nantes, Strasbourg og Toulouse (Frankrig). Swapfiets’ koncept er simpelt: For en månedlig præmie får Swapfiets-medlemmer en cykel eller elcykel til rådighed. Hvis nødvendigt har medlemmet garanti for reparationsservice indenfor 48 timer eller kan bytte cyklen uden ekstra omkostninger. For mere information, se www.swapfiets.com eller news.swapfiets.com.

Mediehenvendelser:

Swapfiets PR

Global PR (English): press.hq@swapfiets.com

Swapfiets Danmark

Anders Damgaard / KommPress

Mobil: 53682038

Mail: ad@kommpress.dk

Fotomateriale kan findes i Swapfiets’ Newsroom: https://news.swapfiets.com/da-DK/

Om Swapfiets

Swapfiets er verdens første ’cykel-som-en-service’-virksomhed. Siden stiftelsen i Holland i 2014 er Swapfiets vokset til at være en af de førende mikro-mobilitetsvirksomheder i Europa med over 270.000 medlemmer i Holland, Tyskland, Belgien, Danmark, Frankrig, og UK.

Konceptet er enkelt og brugervenligt: For et fast månedligt beløb får du din egen cykel eller elcykel, som aldrig går i stykker, da gratis reparation eller ombytning i butikken inden for 10 minutter er inkluderet i abonnementet.

I Danmark blev Swapfiets lanceret i 2018, og i dag kører omkring 20.000 medlemmer rundt med det velkendte blå forhjul i hhv. København, Aarhus, Odense samt Aalborg – hvor Swapfiets åbnede i 2020. og i København, hvor virksomheden i april 2020 åbnede butik nummer to i Hovedstadsområdet på Frederiksberg.

Pressekontakt detaljer

Relaterede Emner

Receive Swapfiets news on your RSS reader.

Or subscribe through Atom URL manually